Reizen met de OV-chipkaart in tram, bus en metro

Controleer voordat u gaat reizen of er genoeg saldo of een ander geldig reisproduct op uw kaart staat. Dat kan bijvoorbeeld bij gele oplaad- & ophaalautomaten in tabakszaken zoals Primera en supermarkten zoals Albert Heijn. Of door uw kaart voor de blauwe saldolezer te houden in metrostations of op de metrohaltes in Amstelveen.

Staat er niet genoeg saldo op uw OV-chipkaart?
Laad uw kaart dan eerst op. Dat kan bij:

  • een verkoop- & oplaadautomaat in metrostations en op metrohaltes
  • gele oplaad- & ophaalautomaten in tabakswinkels en supermarkten
  • GVB webshop
  • GVB Tickets & Info
  • NS automaten

 

In- en uitstappen =  in- en uitchecken

In de bus of de tram
Er hangt een kaartlezer bij de bestuurder. En in de tram ook bij de conducteur. Houd uw kaart voor de kaartlezer. Hoort u een piepje en ziet u een groen lampje branden? Dan bent u ingecheckt. Uitchecken gaat op dezelfde manier maar dan bij de kaartlezers die bij de uitstapdeuren hangen. U hoort bij het uitchecken twee piepjes.

In de metro
De kaartlezer zit aan de rechterkant van het ingangspoortje bij een metrostation. Op de metrohaltes van lijn 51 staan de kaartlezers op het perron. Houd uw kaart voor de kaartlezer. Als het poortje opengaat of als u een piepje hoort en een groen lampje ziet branden, dan bent u ingecheckt. U kunt nu rustig doorlopen. Hetzelfde doet u bij het verlaten van het metrostation of de metrohalte. U hoort bij het uitchecken twee piepjes.​